Ballonnen /

Helium

Latex ballonnen vanaf 9 inch (23 cm) zijn geschikt voor helium (kleinere ballonnen blijven niet zweven als je ze vult met helium). Met name 30 cm ballonnen (12 inch) worden veel gebruikt voor het vullen met helium. Alle 11 en 12 inch latex ballonnen, en groter, in onze webshop zijn geschikt voor helium, tenzij anders vermeld. 
Let op de afbeelding of tekst op de ballon. Zie je het tuutje van de ballon bovenop, dan is de ballon niet geschikt voor helium; de tekst/afbeelding staat dan ondersteboven.

Ook folieballonnen zijn zeer geschikt voor heliumvulling. Ze blijven dagenlang zweven! Behalve de ronde 18 inch ballonnen, kun je bijvoorbeeld ook grote cijfers vullen met helium. Een blikvanger op verjaardag en jubileum.
Kleine cijfers en letters (circa 40 cm) zijn niet geschikt omdat er te weinig helium in gaat om de ballon te laten zweven.

Wij kunnen ook heliumdecoraties voor jou verzorgen, in omgeving Emmen / Ter Apel. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden en/of prijsopgave.


Weergave:
 


Bezig met laden...

Alles wat je wil weten over heliumballonnen vind je binnenkort hier. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons een berichtje en we helpen je graag verder!

Een leeg heliumtankje
Gooi je lege heliumtank niet bij het restafval, maar lever deze in bij de afvalstort van je lokale afvalverwerker. Meegeven aan een oudijzerboer kan ook.

Tankje na gebruik nog niet leeg?
Een heliumtank blijft maximaal 1 jaar goed. je kunt hem dus wegzetten voor het volgende feestje. Zorg wel dat het kraantje goed dicht is.

Heliumballonnen en kou / warmte
Heliumballonnen zijn zeer vatbaar voor weersomstandigheden. Vul je de ballonnen op kamertemperatuur en gaan ze daarna de kou in, dan krimpt het heliumgas, en daarmee de ballon. Vooral folieballonnen kunnen dan leeg lijken te lopen. Maar als je ballonnen weer op kamertemperatuur laat komen, krijgen ze weer hun oorspronkelijke omvang.
Andersom als je de helium gevulde ballonnen in een zeer warme ruimte zet (bijvoorbeeld auto in de zomer), of in volle zon zet, kunnen de ballonnen knappen omdat het heliumgas uitzet. Houd hier rekening mee!

Gevaar van heliumgas inademen 
Iedereen heeft het wel eens op televisie gezien, zelf meegemaakt, ervan gehoord of het zelf gedaan; als je bijvoorbeeld op een feestje heliumgas inademt, krijg je eventjes zo’n ‘leuke’ Donald Duck-, smurfen- of kwaakstem.  
Maar wat de meeste mensen niet weten, is het risico op een dodelijke afloop door het onjuist gebruik, namelijk het opzettelijk inademen van helium. Helium is een heel licht (edel)gas. Het is niet brandbaar, het is op zichzelf niet giftig, je kunt het niet ruiken, horen, zien of voelen.  
Iemand die heliumgas inademt, krijgt gedurende een aantal seconden een Donald Duckachtige of smurfenstem, omdat het gas de resonantie in de spraakholte verandert. Omdat de snelheid van geluid in heliumgas driemaal sneller gaat dan in lucht, veranderen dus ook de klanken. Ondanks het feit dat helium zeven maal lichter is dan lucht, blijft het gas na inademing achter in de longen en het bloed waardoor de opname van zuurstof wordt gehinderd. Het ingeademde heliumgas neemt in de longen namelijk de plaats in van lucht. 
Zelfs het kortstondig inademen van helium kan tot verstikking leiden, terwijl je zelf niet beseft dat je stikt. Je kunt plotseling last krijgen van een beperkte mobiliteit en een verminderd bewustzijn. Bewusteloosheid na het inademen van heliumgas kan leiden tot een ademstilstand en daarmee gebrek aan zuurstoftoevoer naar de hersenen, alsmede tot onherstelbare schade aan het centrale zenuwsysteem, met levenslange verlamming of zelfs een plotselinge dood als gevolg. 
 
Daarom: nooit helium of andere gassen inademen of inslikken! 
 Bron: vca-actueel.nl 


Jouw voordelen op een rij:

+ Vóór 16 uur besteld op een werkdag = zelfde dag verstuurd
+ Verzendkosten naar gewicht*: vanaf € 2,50 (NL)
*uitzonderingen daargelaten
+ Vanaf € 60,- GRATIS verzenden (NL)
+ Niet goed = geld terug
+ Achteraf betalen mogelijk
+ Alles uit voorraad leverbaar
+ Aangesloten bij:
    Keurmerk webwinkel

 

Ontvang circa 1x per maand leuke party tips en nieuwtjesAanmelden

Handig om te weten

Verzendkosten afhankelijk van gewicht:
- brievenbuspost (zonder track&trace) vanaf € 2,50 tot € 3,99 (Nederland)
- pakket/brievenbusdoos € 5,95 (met t&t binnen Nederland)
- BL / DL verzending max € 8,95
- GRATIS verzenden vanaf € 60,- 
  (vanaf € 90,- naar België en Duitsland)

Op werkdagen voor 16.00 uur besteld = zelfde dag verzonden

Veilig betalen via iDEAL/Bancontact, PayPal, Overboeking of Achteraf Betalen

90 dagen retourgarantie: niet goed = geld terug!

Slingerwinkel.nl is onderdeel van BuDor webshops

Vertrouwd online kopen

Wij zijn sinds 2012 aangesloten bij Webwinkelkeur. Elk jaar volgt een herkeuring zodat we blijven voldoen aan alle eisen die aan webwinkels gesteld worden. En daar zijn we trots op!
De reviews die je hier leest, worden onpartijdig beheerd door Webwinkelkeur. 

Klantenservice

info@slingerwinkel.nl
Telefoon  : 0591 - 330 042

Wij zijn van maandag t/m vrijdag te bereiken van 9 tot 17.00 uur,
en op zaterdag van 9 tot 12 uur

Ons bezoeken? Je bent van harte welkom in onze winkel in Emmer-Compascuum! (Kijk aan de linkerkant voor actuele openingstijden van de winkel)

KvK 78453690
Slingerwinkel.nl is onderdeel van BuDor webshops en gevestigd in Emmer-Compascuum

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel software

In verband met Pinksteren zijn we maandag 29 mei gesloten.
Bestellingen worden dinsdag 30 mei verwerkt en verstuurd. Houd rekening met een langere levertijd.